I Mihajlovićeva se oglasila povodom izjave Jeremića

Izvor: B92, 02.Jan.2019, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Mihajlovićeva se oglasila povodom izjave Jeremića

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je da je Vuk Jeremić poslednji koji treba da deli lekcije o rešavanju pitanja Kosova.

Ona je istakla da je mišljenje Međunarodnog suda pravde, dobijeno na njegovu inicijativu, udaljilo Kosovo od Srbije.

"Mogu da razumem da Jeremić nije zadovoljan što je danas spoljna politika Srbije uspešnija nego što je bila dok ju je on vodio, ali to nije razlog da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obmanjuje građane i pokušava da prekroji istoriju, kako bi umanjio svoju odgovornost za položaj u kojem se danas Srbija nalazi po pitanju Kosova", rekla je Mihajlovićeva u pisanoj izjavi.

Ona je dodala da su odluku Međunarodnog suda pravde, koju je, kaže, inicirao Jeremić, prištinski političari proglasili za "najvažniji događaj od proglašenja tzv. kosovske nezavisnosti".

"Srbija se nalazi pred velikim izazovima, po pitanju Kosova i odnosa u regionu, i poslednje što nam treba je da ljudi koje pamtimo po spremnosti da se kockaju sa najvažnijim državnim pitanjima, kao što je Vuk Jeremić, dele lekcije. Srbiji su danas, više nego ikad, potrebni mudrost i odgovornost u spoljnoj politici, a ne laži i obmane koje nudi Jeremić”, navela je Mihajlovićeva.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je, gostujući u emisiji Centar portala Srbin.info, ocenio da je odnos aktuelnih srpskih vlasti prema Rusiji licemeran i neiskren, uprkos podršci koju Moskva pruža Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.