I Amerika odgovorna za azilante sa Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2015, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Amerika odgovorna za azilante sa Kosova

Šef Slobodarske partije Austrije (FPO) Johan Gudenus ocenjuje da je talas izbeglica sa Kosova "dokaz da su otcepljenje Kosova od srpske matice, kao i ishitreno priznanje bili greška". On dodaje da SAD koje su podržale osamostaljenje Kosova moraju da preuzmu odgovornost za azilante.

- SAD sada imaju zadatak da prihvate izbeglice sa Kosova jer je Amerika duhovni i geostrateški otac te države - istakao je on.

Na drugoj strani,u Beogradu, predsednik Odbora Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Srbije za KiM Milovan Drecun nagoveštava da bi masovni odlazak Albanaca mogao da bude zloupotrebljen.

- Albanci uvek, kad god im nešto ne ide u prilog, potežu argumente da zaprete destabilizacijom ili socio-ekonomskim protestima i nestabilnostima da bi dobili ono što hoće, i to uvek može da se zloupotrebljava - rekao je Drecun.

On je naveo da je zaista neuobičajeno da se odjednom desi tako masovan talas migracije, s obzirom na to da je svih ovih godina na Kosovu katastrofalna ekonomska situacija. Drecun je ocenio da bi ova migracija trebalo da bude i opomena međunarodnoj zajednici da bez dogovora Beograda i Prištine ne može da se stabilizuje situacija na Kosovu, niti krene napred i dođe do ekonomskog razvoja.

- Možda je sve to povezano i s najavom formiranja specijalnog suda za zločine koji su počinili pripadnici terorističke OVK 1998. i 1999. godine - nagađa Drecun.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.