Hrvatska formira vojni kamp na Kosovu i Metohiji

Izvor: KMnovine.com, 06.Maj.2021, 17:21

Hrvatska formira vojni kamp na Kosovu i Metohiji

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman najavio da će Hrvatska na Kosovu i Metohiji formirati vojni kamp, radi, kako je rekao, "veće bezbednosti".


   
Gordan Grlić Radman    




Grlić je danas u Prištini rekao i da Hrvatska podržava dijalog Beograda sa albanskim separatistima i da se protivi "bilo kakvoj promeni granica" u istočnoj Evropi što zbunjuje jer ako to važi doslovno, >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << onda znači da Hrvatska više ne podržava šiptarske separatiste jer su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. Međutim radi se o suprotnom, otvorenom kršenju zakona zemlje domaćina - Srbije, kao i Međunarodnog prava na delu njene okupirane teritorije.

"Podržavamo bilateralni dijalog između Kosova i Srbije i nadamo se da će rešenje biti pronađeno", rekao je Gordan Grlić Radman na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ilegalnom tzv. "ministarkom" albanskih separatista, Donikom Gervalom, te dodao da podržava i ukidanje viza EU za žitelje Kosova i Metohije, prenose mediji.

"Odlučili smo da na Kosovu i Metohiji postavimo vojni kamp, koji će doprineti stabilnosti. Hrvatska je nedavno donela odluku o povećanju svog vojnog kontingenta u okviru mirovne NATO operacije na Kosovu - Kfor, a operacija Kfora ima poseban značaj za Hrvatsku, jer se nalazi u našem neposrednom susedstvu, što može da ima posebne implikacije na stabilnost ceog regiona", naveo je Radman.







Radman je dodao je da su "Hrvatska i albanski separatisti tradicionalni prijatelji i da imaju dobre odnose" (ali nije rekao da ih povezuje uglavnom neprijateljstvo i mržnja prema Srbima). Takođe, još od oslobađanja od Turaka Hrvati i Šiptari su se borili na istoj strani, prvo služeći Austro-ugarima, zatim fašistima i nacistima u Drugom svetskom ratu a onda i uz neonacistički NATO pakt tokom 90-tih godina, uvek protivu Srba. Zajedničko im je i to što nikada u istoriji nisu imali svoju državu dok nisu okrnjili deo srpske teriorije, ali i istorije i najznačajnije vladare kojima se hvale, te tako stvorili svoju.Grlić je podsetio da je Hrvatska među prvima priznala jednostrano proglašenu ilegalnu nezavisnost albanskih sparatista i najavio donaciju od 10.000 vakcina protiv koronavirusa. S obzirom na probleme te porast broja zaraženih i umrlih odmah nakon vakcnacije zbog čega se veruje da su upravo vakcine i uzrok, ovo ni malo ne deluje kao prijateljski gest ali to i jeste za očekivati od "najhrabrijeg naroda na svetu koji nije hrabar zato što se ničega ne boji već zato što se ničega ne stidi" kako je govorio Jovan Dučić.
Hrvatska živo gaji kult ustaštva čineći ga sve popularnijim pa će sigurno i ta vrsta neonacizma biti jedna od zajedničkih tačaka kroz saradnju Hrvatske sa albanskim separatistima.

KM novine su u više navrata, putem društvenih mreža, pitale hrvatske političare i vođe albanskih separatista da li znaju zašto navijači uzvikuju "Ubij Hrvata da Šiptar nema brata"? Međutim, niko od njih do danas nije odgovorio te ni mi nemamo objašnjenje na ovaj subkulturni fenomen koji bi, moguće je, dodatno pojasnio bliskost Hrvata i Šiptara. Ukoliko dođe do odgovora, redakcija KM novina će ga blagovremeno objaviti.



* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
Ekskluzivno: Vatikan skriva ustašku pljačku - KM NovineAmerički advokat Džonatan Levi traži od Hrvatske i "Svete stolice" da vrate Srbima, Jevrejima i Romima, ubijenim u logorima NDH, zlato, srebro i nakit koji je otet od ustaških žrtava "Dolazak Zorana Milanovića na čelo Hrvatske i njegov stav da ustašama nema mesta u današnjoj Hrvatskoj osnažio je nadalja potomaka srpskih žrtava u Jasenovcu i drugim ustaškim logorima smrti, da će hrvatski predsednik pomoći da se ispravi nepravda načinjena Srbima, Jevrejima i Romima.


PROČITAJTE JOŠ:   
Nepozvani gosti Morpolače - KM NovineUznemirujuće vijesti iz Dalmatinskog sela Morpolača, sela u kojem je do 1991. bilo 120 srpskih domaćinstava i dva hrvatska. Naime, povratnici i nekadašnji žitelji sela su 2015. uoči Svetog Ilije na seosko groblje postavili krst visok 6,5m, koji je osveštao vladika Dalmatinski Fotije. Od tada su počele verbalne provokacije i pretnje Hrvata iz okolnih sela.


PROČITAJTE JOŠ:   
Džejson Harington: Uputstvo za pravilno proslavljanje ratnog zločina - KM NovineHrvatska je svetu održala lekciju o tome kako proslavljati ratne zločine. Povod je bila dvadesetogodišnjica vojne operacije „Oluja" iz 1995-te, u okviru koje je proterano preko 200.000 Srba iz Krajine, i usput ubijeno oko 2.000. U ovom članku raščlanjujem ovu hrvatsku lekciju u prikladan priručnik u četiri tačke, za države koje žele da sebi čestitaju na svojim zločinima iz prošlosti.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.