Izvor: RTS, 16.Avg.2020, 15:23

Hoti zahteva obustavu radova u blizini Visokih Dečana

Kosovski premijer Avdulah Hoti zatražio je obustavu radova na putu Dečani-Plav koji prolazi kroz područje manastira Visoku Dečani, zakonski proglašenog zaštićenom zonom.
U saopštenju kosovske vlade navodi se Avdulah Hoti ceni vitalan značaj ovog puta za građane, ali da je na snazi zakonodavstvo koje je usvojila kosovska skupština, kao i odluka kosovskog ustavnog suda.

Dalje se navodi da poznavajući direktan uticaj tog puta na ekonomiju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i kvalitet života stanovnika opštine Dečane, Hoti "podržava preispitivanje svih zakonskih i praktičnih mogućnosti na terenu za dovršetak puta koji povezuje Kosovo sa Crnom Gorom".
Hoti "ponavlja punu posvećenost kosovske vlade i naroda da čuvaju i poštuju sakralne objekte kao zajedničku vrednost bogatog duhovnog nasleđa Kosova", dodaje se u saopštenju.

Na Hotijev zahtev, a nakon višednevnih apela i zahteva monaha Visokih Dečana, Eparhije raško prizrenske, predsednika Srbije Aleksandra Vućiča, predsednik opštine u Dečanima Baškim Ramosaj, juče je objavio da su radovi na ovom putu obustavljeni do sutra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.