Hoti uvodi vanredno stanje?

Izvor: B92, 12.Jul.2020, 14:57

Hoti uvodi vanredno stanje?

Priština -- Kosovski premijer Avdulah Hoti, održaće danas konferenciju za novinare u 16 časova, najavljeno je iz njegovog kabineta.

Prištinski mediji već postavljaju pitanje da li će Hoti proglasiti vanredno stanje, o čemu je juče govorio.

Kako podseća Gazeta Ekspres, premijer Hoti je juče na video sastanku sa gradonačelnicima opština na Kosovu najavio mogućnost proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije kovid-19, a na današnjem sastanku sa Odborom za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upravljanje pandemijom, doneće konačnu odluku da li će ili neće biti proglašeno vanredno stanje.

Hoti se na taj korak odlučio jer je broj zaraženih koronavirusom i broj preminulih od kovida 19 značajno povećan.

U subotu uveče, Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova objavilo je da su potvrđena 203 nova slučaja , što je povećalo broj zazarežnih na 4715.

Do poslednjeg preseka, izlečen je 71 pacijent, dok je broj aktivnih slučajeva 2.377.

U međuvremenu, 101 osoba je umrla od posledica infekcije koronavirusom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.