Hoti nije spreman za nedelju, sastanak sa Vučićem 16. jula?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2020, 15:11

Hoti nije spreman za nedelju, sastanak sa Vučićem 16. jula?

Sastanak Hotija i Vučića biće održan u četvrtak 16. jula, jer kosovski premijer Avdulah Hoti nije bio spreman za sastanak u nedelju, piše prištinska Koha pozivajući se na diplomatske izvore.

List navodi da je to jedini razlog odlaganja dijaloga sa nedelje 12. jula, na četvrtak.

Avdulah Hoti nije bio spreman da ode u Brisel u nedelju, 12. jula, na sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i to je bio glavni razlog za odlaganje sastanka, piše prištinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << list.

"Predsednik Srbije i premijer Kosova će, nakon video-konferencije s Emanuelom Makronom i Angelom Merkel, u petak, nastaviti dijalog o njihovim razlikama i voditi razgovor onlajn, pre direktnog sastanka u četvrtak u Briselu," piše u saopštenju Makronove kancelarije, prenosi Koha.

Koha navodi da je sastanak Hoti-Vučić u Briselu za 16. jul potvrdila i kancelarija predsednika Francuske.

Bećiri: Hoti ide na sastanak u Briselu

Prethodno je Ekonomija Onlajn napisala da će kosovski premijer Avdulah Hoti učestvovati u nedelju na sastanku u Briselu zajedno sa Vučićem.

To je potvrdio Džavit Bećiri iz kabineta predsednika Vlade Kosova, prenosi Kosovo onlajn.

On je rekao da su "spekulativne tvrdnje da kosovska delegacija neće učestvovati na sastanku u Briselu".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je Srbija spremna za dijalog sa Prištinom, ali da, zbog nekih informacija iz Prištine, još ne zna da li će do toga doći u nedelju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Koha": Hoti nije spreman za sastanak u nedelju, otud odlaganje sastanka sa Vučićem

Izvor: Blic, 10.Jul.2020

Sastanak Hotija i Vučića biće održan u četvrtak 16. jula, jer kosovski premijer Avdulah Hoti nije bio spreman za sastanak u nedelju, pišše prištinska Koha pozivajući se na diplomatske izvore.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.