Hoti hteo da razgovara o ZSO?

Izvor: B92, 11.Jun.2021, 18:36

Hoti hteo da razgovara o ZSO?

Kancelarija premijera Kosova objavila je izveštaj koordinatora za dijalog Kosova i Srbije Skendera Hisenija za prošlu godinu.

Tada je dijalog nastavljen posle duže pauze u vreme premijera Avdulaha Hotija, prenosi portal Reporteri.

U izveštaju se navodi da je premijer Hoti na sastanku sa ambasadorima zemalja Kvinte izjavio da će u dijalogu razgovarati o statutu Zajednice srpskih opština, prenosi TV Kljan Kosova.

"Sastanak sa ambasadorima Kvinte održan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u 16 sati. Premijer Hoti potvrdio je stav da je spreman da započne razgovore u Briselu o statutu Zajednice, ali je zatražio od njih da podrže odlaganje tog pitanja za kasniju fazu dijaloga, sa nadom da će u međuvremenu politički spektar postići konsenzus o toj temi. Većina se složila da odlaganje ne bi trebalo da predstavlja problem, jer postoji mnogo drugih tema kojima se može pozabaviti. To ne treba da znači da EU ili Kvinta odustaju od sprovođenja obaveza Kosova", navodi se u izveštaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.