Izvor: RTS, 24.Jul.2020, 13:45

Hoti: Sporazum sa Srbijom biće u skladu sa kosovskim ustavom

Kosovski premijer, Avdulah Hoti preneo je poslanicima kosovske skupštine da će sporazum sa Beogradom biti u skladu sa kosovskim ustavom, i da ne može da naruši ustavno uređenje.
Avdulah Hoti naveo da je njegova obaveza da zastupa Kosovo u dijalogu.

"Moja obaveza da zastupam Kosovo u dijalogu proizilazi iz kosovskog ustava. Čak i principi na kojima će se zasnivati sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa Srbijom zasnivaju se na ovom ustavu", rekao je Hoti podnoseći izveštaj o dosadašnjim razgovorima sa zvaničnicima Beograda.
Prema Hotiju, prvi princip znači da je "teritorijalni integritet nedodirljiv i neprikosnoven".
"Drugi princip podrazumeva da ustavna organizacija ne može biti pogođena", naveo je Hoti.
"Sporazum sa Srbijom biće u skladu sa Ustavom. Ustav je jedini instrument koji takvom sporazumu daje legitimitet", podvukao je Hoti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hoti: Sporazum sa Srbijom dovešće do medjusobnog priznanja i biće u skladu sa Ustavom Kosova

Izvor: Beta, 24.Jul.2020

Premijer Kosova Avdulah Hoti izjavio je danas da će konačni sporazum sa Srbijom biti u skladu sa Ustavom Kosova i da će dovesti do medjusobnog priznanja."Moja obaveza da zastupam Kosovo u dijalogu proizilazi iz Ustava Republike Kosovo. Čak i principi na kojima će se zasnivati sporazum sa Srbijom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.