Hoti: Kosovo neće praviti kompromis, tema ZSO je zaključena 2013. godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2020, 15:49

Hoti: Kosovo neće praviti kompromis, tema ZSO je zaključena 2013. godine

Premijer Kosova Avdulah Hoti izjavio je danas u Prizrenu da Kosovo neće napraviti kompromis da bi postiglo konačni sporazum sa Srbijom i dodao da je stvaranje Zajednice opština sa srpskom većinom tema koja je zaključena 2013. godine.

"Zajednica je gotova tema - zaključena 2013. godine, ali dijalog neće zastati zbog Kosova. Mi smo nezavisna država, imamo jasne principe dogovorene sa našim međunarodnim prijateljima. Na osnovu ovih principa, spremni smo za dijalog. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kosovo je napravilo kompromise 2008. godine kada je proglasilo nezavisnost", rekao je Hoti.

Kosovski premijer nije siguran u na koji način će se nastaviti dijalog nakon insistiranja srpske strane da otvori temu ZSO, a dodao je da proces dijaloga neće biti zaustavljen zbog krivice Kosova.

Hoti nije odbacio mogućnost da njegova stranka DSK napravi kompromis i glasa za predsedničkog kandidata iz Demokratske partije Kosova.

"Kada dođemo do te tačke u februaru, sve političke stranke treba da sednu i razgovaraju, bez izuzetka. Treba da obezbedimo 80 glasova u Skupštini, da postignemo konsenzus oko imena koje će nas predstavljati", kazao je Hoti.

Rekao je i da Vlada funkcioniše normalno, parlamentarna većina je stabilna. "Sprovodimo program vlade sa partnerima, o tome imamo sporazum", dodao je on.

Najavio je da će na sledećoj sednici Skupštine Kosova biti donet Zakon o ekonomskom oporavku, uprkos tome što pet puta parlamentarna većina nije uspela u tome.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.