Hodžaj tvrdi da ne postoji lista zabranjenih zvaničnika Srbije

Izvor: RTS, 25.Nov.2018, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodžaj tvrdi da ne postoji lista zabranjenih zvaničnika Srbije

Ne postoji spisak najviših srpskih zvaničnika kojima je zabranjem ulazak na Kosovo, tvrdi zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj. List "Gazeta Ekspres" pozivajući se na kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova piše da Priština priprema spisak nekih srpskih zvaničnika kojima bi bio zabranjen ulazak na Kosovo.
Prema tvrdnji Hodžaja "takva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lista ne postoji i to apsolutno nije tačno", prenosi portal Lajmi.

U međuvremenu Večernje novosti objavile su da su prištinske vlasti, pre nego što su uvođenjem drakonskih taksi faktički zabranile ulazak proizvoda iz centralne Srbije na teritoriju Kosmeta, 1. novembra donele odluku da se najvišim funkcionerima iz Beograda ne dozvoli prolaz preko administrativnih prelaza, ako bi došli na Kosovo i Metohiju.
Prema saznanjima lista, spisak nepoželjnih osoba dostavljen je svim policijskim punktovima na prelazima, uz napomenu da odmah budu uhapšene ako dođu na neki od administrativnih prelaza. 
Na spisku u koji su Novosti imale uvid su srpski funkcioneri, počev od premijerke Ane Brnabić, preko ministara u Vladi, do sudija Ustavnog i Vrhovnog kasacionog suda.
Na ovoj "crnoj listi" su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar trgovine Rasim Ljajić, ministarka građevine Zorana Mihajlović i ministar odbrane Aleksandar Vulin.
Kako navode Novosti  nepoželjni predstavnici iz Skupštine su predsednica Maja Gojković i potpredsednici Veroljub Arsić, Vladimir Marinković, Đorđe Milićević, Vjerica Radeta i Gordana Čomić, 14 sudija Ustavnog suda na čelu sa predsednicom Vesnom Ilić Prelić, četiri sudije Vrhovnog kasacionog suda i njegov predsednik Dragomir Milojević, kao i više državnih sekretara, pomoćnika ministara, itd.
Gazeta: Uskoro zabrana ulaska nekih srpskih zvaničnika 
Priština priprema spisak nekih srpskih zvaničnika kojima bi bio zabranjen ulazak na Kosovo, piše dnevni list Gazeta Ekspres pozivajući se na kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova.
Prema navodima lista, desetak srpskih zvanicnika biće na listi koju sastavlja to Ministarstvo, a u Ministarstvu za taj list kažu da su se na taj korak odlučili zbog, kako tvrde, neodgovornog ponašanja srpskih zvaničnika prema Kosovu.
Kako tvrdi kosovsko Ministarstvo, Srbija maltretira građane Kosova praveći liste za zaustavljanja i hapšenja po optužbama iz vremena Slobodana Miloševića.
Savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Jetlir Ziberaj kaže da spisak još nije sačinjen.
"Ne, još uvek nemamo spisak. Ali Srbija će se u bliskoj budućnosti suočiti sa recipročnom merom u tom pogledu, jer uznemiravanja i maltretiranju građana Kosova na granici je neprihvatljivog", tvrdi Ziberaj.
On je čak ponašanje srpskih zvanicnika nazvao fašističkim, a od međunarodne zajednice očekuje da reaguje na takvo ponašanje srpskih vlasti.
"Jasno je da mi ne želimo takvu stvar, ali međunarodna zajednica mora izvršiti neophodan pritisak i zaustaviti ponašanje Vlade Srbije", kaže Ziberaj.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hodžaj tvrdi da ne postoji lista zabranjenih zvaničnika SRB

Izvor: Vesti-online.com, 25.Nov.2018

Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj tvrdi da ne postoji spisak najviših srpskih zvaničnika kojima je zabranjem ulazak na Kosovo...Prema tvrdnji Hodžaja, iznetoj u izjavi sajtu Lajmi.net, "takva lista ne postoji i to apsolutno nije tačno"...U međuvremenu "Večernje novosti" su objavile da su...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.