Hodžaj razgovarao sa Ban Ki Munom

Izvor: S media, 30.Jul.2011, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodžaj razgovarao sa Ban Ki Munom

Ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj upoznao je generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o neravnopravnim trgovinskim odnosima izmedju Kosova i Srbije kao i stanju na severu zemlje, saopšteno je danas iz MIP-a Kosova.

Enver Hodžaj, ministar inostranih poslova Kosova, razgovarao je sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom o neravnopravnim trgovinskim odnosima izmedju Kosova i Srbije kao i stanju na severu zemlje, saopšteno je danas iz MIP-a Kosova.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << saopštenju se navodi da je Hodžaj ukazao da su tenzije koje su nastale na severu deo agende Srbije u cilju podele Kosova na koju Priština nikada neće pristati.

Generalni sekretar je ukazao na neophodnost obezbedjenja sigurnosti na Kosovu i pozdravio angažovanje i pozitivnu ulogu Kfora u ostvarivanju tog cilja.

- Pozivam sve strane da doprinesu smirivanju situacije. Nasuprot tome što unutar Saveta bezbednosti UN može biti podela o odredjenim pitanjima o Kosovu, svi članovi podržavaju stabilnost i mir na Kosovu - rekao je Ban Ki Mun a prenosi MIP Kosova.

Ruski ambasador: Osuda nasilne metode Prištine

Tahiri: Stefanović deo nasilne politike

Ban Ki Mun je rekao da je veoma značajno što je imao prilike da čuje stavove obe strane - i Kosova i Srbije.

Hodžaj je optužio Srbiju za stvaranje tenzija na severu zemlje u poslednjih dvanaest godina.

- Paljenje graničkih prelaza, nasilje i tenzije koje su stvorene su rezultat iza koga direktno stoji Vlada Srbije, koja poslednjih 12 godina kroz paralelne strukture dovodi u opasnost mir i stabilnost na Kosovu i istovremeno intenzivno radi na miniranju državnosti Kosova - rekao je Hodžaj.

- Podela Kosova dovodi u pitanje mir i stabilnost ne samo Kosova već i drugih zemalja u regionu, uključujući i samu Srbiju. Ni u kakvom obliku, vremenu i okolnostima Vlada Kosova neće dozvoliti tako nešto. Granice na Kosovu su zatvoreno pitanje i svi narodi treba da rade na evropskoj perspektivi - kazao je Hodzaj a prenosi MIP Kosova.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Hodžaj optužio Srbiju za stvaranje tenzija

Izvor: Beta, 30.Jul.2011

PRIŠTINA, 30. jula 2011. (Beta) - Ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj upoznao je generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o neravnopravnim trgovinskim odnosima izmedju Kosova i Srbije kao i stanju na severu zemlje, saopšteno je u subotu iz MIP-a Kosova...U saopštenju se navodi da je Hodžaj...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.