Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jul.2016, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodžaj: Dijalog Beograda i Prištine besmislen bez priznanja Kosova

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je da je dijalog Beograda i Prištine besmislen bez obostranog priznanja državnosti, uspostavljanja granice između Srbije i Kosova i procesa pomirenja dva društva.

On je u intervjuu za nemački Dojče vele (Deutsće Welle) kazao da bi sve suprotno od toga bilo loše za mir i stabilnost u regionu.

"Mislim da je ono što je do sada postignuto priličan napredak. Mustafa i Vučić su uspeli da unesu novu dinamiku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u dijalog. Potpisani su mnogi sporazumi mada nisu svi sprovedeni. Način na koji razumemo ovaj proces jeste da svi ti sporazumi treba da budu sprovedeni jer samo njihova primena može da menja stvarnu situaciju", rekao je Hodžaj.

Prema njegovim rečima nije sprovedeno sve dogovoreno u oblasti energetike i pozivnog broja, ali kako je ocenio, Evropska unija (EU) treba da izvrši pritisak na Srbiju da bi se ti dogovori primenili.

Hodžaj smatra i da su na to veliki uticaj imali izbori, koji su bili održani i na Kosovu i u Srbiji, kao i da će pregovori dobiti novu dinamiku nakon formiranja Vlade Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.