Izvor: JUGpress.com, 22.Sep.2021, 22:42

Hida: Mere sa tablicama će poslužiti “nacionalistima po profesiji” sa obe strane pred lokalne izbore na Kosovu

BUJANOVAC

Ove mere će najviše poslužiti “nacionalistima po profesiji”, koji će znati da će ih obe stranke (vlade Kosova i Srbije) najbolje iskoristiti tokom kampanje za opštinske izbore na Kosovu, smatra nekadašnji predsednik Skupštine opštine Bujanovac i visoki funkcioner Demokratske partije (DP) Hajredin Hida koji navodi da je ” druga teorija ” da su one ” privlačenja pažnje međunarodne zajednice da je poslednjih godina, suočeno sa drugim globalnim problemima, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Kosovo stavljeno u drugi plan, a Kurti koristi tehniku “deteta koje plače” da privuče pažnju majke”.”U poslednjih deset godina, svaka mera koju su preduzele sadašnje vlade Kosova, a koja je za cilj imala primenu reciprociteta sa Srbijom, kao prvi cilj, uvek je imala Albance u dolini, a zamah i početna moć su se ispraznili upravo ovde . Nakon nekog vremena i nastale štete, te mere su povlačene pod međunarodnim pritiskom”, konsatuje Hida. Hida je,posle uvodjenja mera vezanh za registarske tablice, na svom fejbuk profilu komentarisao zvaničnu izjavu iz Prištine da “Mere reciprociteta sa Srbijom nisu usmerene na Albance u (Preševskoj) dolini, ali će i oni trpeti ove mere” i da “za ovu akciju moraju da imaju razumevanje”

“Ako ovaj administrativni nalog ne promeni oblik delovanja, ova zvanična izjava je više makijavelistički objava nego državna politika, jer ove mere trenutno imaju dva cilja: njene srpske građane i Albance Preševske doline koji žive van granica Kosova kao i Albance koji žive i rade na Kosovu i imaju automobile bujanovačkih (BU) tablica ili preševski Albanci koji imaju registarske tablice (VR)!”, upozorava Hida. On je dodao i da  oni najviše prelaze granicu”.” Ako Vlada Kosova misli da će Srbi iz Srbije ili oni koji žive na Kosovu doći na granicu da promenetablice, oni su iskreno u krivu!” smatra Hida.

On je na fejsbuk profilu napisao i da “ukoliko bi se ova odluka poštovala, morala bi da postoji preporuka o mogućnosti zamene tablica na punktovima za registraciju i tako izbeglo dugo čekanje na granici, čime bi ova odluka Vlade bila u cilju  izgradnje države

Uzajamnost bi bila primoravanje srpskih državljana , koji i dalje nose tablice od pre 1999. godine u svojim automobilima, da ih zamene kosovskim tablicama”, objašnjava Hida..

On upozorava da namera da Priština , u interesu države, potpuno žrtvuje Preševsku dolinu, izbacuje na svetlost Makijavelijevu maksimu ” Cilj opravdava sredstvo”.

“Koja je svrha, možemo samo  da nagađamo”, navodi Hida i dodaje da je Preševska dolin “poput one hrabrosti ranjene u borbi , koja leči rane i odjednom joj se dodaje još jedna rana”.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.