Haradinajeva ABK ostaje deo dijaloga sa Beogradom

Izvor: Blic, 10.Jan.2014, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinajeva ABK ostaje deo dijaloga sa Beogradom

Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja poručila je večeras da ostaje deo dijaloga sa Beogradom i da koordinator dijaloga ostaje zamenik predsednika ABK Bljerim Šalja.

U saopštenju te stranke navodi se da je "ABK u kontinuitetu, politički i aktivno podržala dialog" koji pomažu američki Stejt department a u njemu posreduje visoka predstavnica EU Ketrin Ešton.

Alijansa takođe izražava uverenje da su "integracija srpske zajednice u četiri opštine na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << severu u institucionalne, političke i socijalne aspekte Kosova, kao i normalizacija odnosa Kosova i Srbije potpuno u interesu građana Kosova", kao i da je dialog "u potpunoj saglasnosti sa aspiracijama Kosova za integraciju u EU".

ABK, kako se navodi u saopštenju, veruje da dijalog u postojećem formatu treba da se privodi kraju i da nesprovođenje kriterijuma koji su postignuti u dijalogu otežava dalji proces.

"Takođe, po svemu sudeći Kosovo, EU i Srbija su ušli u izbornu godinu. ABK nastavlja da veruje da je dijalog jedini način za rešenje svih pitanja između Kosova i Srbije. ABK veruje da treba sačuvati i nastaviti komunikaciju između Kosova i Srbije bilo preko oficira za vezu ili preko drugih zvaničnih kanala. ABK apsolutno veruje da zbog aspiracija Kosova a verujemo i Srbije za što ažurniju integraciju u EU dijalog između njih u bliskoj buducnosti treba nastaviti i u okviru Generalnog departmana za proširenje EU", kaže se u saopštenju Alijanse.

Saopštenje ABK koje je potpisao njen lider Ramuš Haradinaj dolazi nakon nekih izjava pojedinih zvaničnika stranke da će ABK napustiti dialog zbog nesprovođenja postigunith sporazuma u Briselu.

Izvor unutar ABK je Tanjugu rekao da je ovim "stavljena tačka na spekulacije da ABK izlazi iz dialoga o normalizaciji odnosa Kosovo - Srbija i da ABK nastavlja da bude deo dialoga kao i do sada".

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Haradinajeva ABK ostaje deo dijaloga sa Beogradom

Izvor: Dzungla.org, 10.Jan.2014

Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja poručila je večeras da ostaje deo dijaloga sa Beogradom i da koordinator dijaloga ostaje zamenik predsednika ABK Bljerim Šalja.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.