Haradinaj ukinuo odluku o eksproprijaciji  Brezovice

Izvor: RTS, 22.Sep.2017, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj ukinuo odluku o eksproprijaciji Brezovice

Kosovska vlada je na današnjoj sednici, kojoj je predsedavao premijer Ramuš Haradinaj, ukinula odluku o eksproprijaciji nepokretne imovine za javni interes, koja je predmet realizacije projekta turističkog centra na Brezovici, pošto je, kako se navodi, taj projekat propao.
Ova odluka je objavljena na zvaničnom sajtu kosovske vlade. Polovinom aprila 2015. godine u Prištini je, naime, bez saglasnosti Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potpisan ugovor kojim je francuska kompanija neovlašćeno preuzela centar na Brezovici sa namerom da u njega investira i koristi ga narednih 99 godina. 
Uprkos upozorenju Beograda investitorima da o eventualnom ulaganjima treba da razgovaraju sa pravim vlasnicima Brezovice, ugovor o razvoju tog turističkog centra potpisali su predstavnici vlade u Prištini i francuskog Konzorcijuma MDP.
"Za Srbiju i srpski narod na KiM neprihvatljivo je usvajanje bilo kakvog plana vezanog za Brezovicu, koji bi narušio postojeće objekte nelegalne i nasilne eksproprijacije zemljišta i promenu etničke, radne i drugih struktura na našoj planini", poručio je tada direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj ukinuo odluku o eksprorpijaciji Brezovice

Izvor: Blic, 22.Sep.2017

Kosovska vlada je na današnjoj sednici, kojoj je predsedavao premijer Ramuš Haradinaj, ukinula odluku o eksproprijaciji nepokretne imovine za javni interes, koje su predmet realizacije projekta turističkog centra na Brezovici, pošto je, kako se navodi, ovaj projekat propao...Ova odluka je objavljena...

Nastavak na Blic...

Haradinaj Beogradu vratio Brezovicu?

Izvor: Mondo, 22.Sep.2017

Kosovska vlada je na današnjoj sednici, kojoj je predsedavao premijer Ramuš Haradinaj, ukinula odluku o eksproprijaciji nepokretne imovine turističkog centra Brezovica...Foto: Aktivni centar/MONDO Da li nam je svejedno.. ski centar Brezovica..Ukinuta je odluka o eksproprijaciji za javni interes, koje...

Nastavak na Mondo...

Ukinuta odluka o Brezovici: "Propao projekat"

Izvor: B92, 23.Sep.2017, 11:28

Kosovska vlada je ukinula odluku o eksproprijaciji nepokretne imovine za javni interes, koje su predmet realizacije projekta turističkog centra na Brezovici...Kako se navodi, ovaj projekat je propao...Ova odluka je objavljena na zvaničnom sajtu kosovske vlade...Polovinom aprila 2015. godine u Prištini...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.