Haradinaj tvrdi: Velika zainteresovanost Srba za KBS

Izvor: RTS, 22.Okt.2018, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj tvrdi: Velika zainteresovanost Srba za KBS

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj pozvao je pripadnike srpske zajednice u Kosovskim bezbednosnim snagama, da ne podležu, kako je naveo, pritiscima i ne napuštaju te snage, te dodao da je istovremeno povećan zahtev pripadnika Srba da postanu deo KBS, prenela je RTK. Haradinaj je rekao i da smatra da nema razloga da Unmik ostane na teritoriji Kosova.
Haradinaj je, kako je rekao, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razgovarao sa pripadnicima srpske zajednice na KiM i njihovim porodicama, koje je pozvao da ne podležu pritiscima i ne napuštaju KBS, jer će u tom slučaju oni biti jedini gubitnici.

"Rekao sam im da ne napuštaju svoju dužnost, jer ima mnogo vaših sugrađana Srba koji žele da budu deo KBS-a. Imamo dug spisak imena iz srpske zajednice. Postoji sve veća zainteresovanost za članstvo u KBS. Njihovi podaci će biti čuvani kako i oni ne bi bili pod pritiskom", rekao je Haradinaj u razgovoru sa američkim studentima koji borave na Kosovu.
Kosovski premijer izjavio je i da nema razloga da Unmik ostane na teritoriji Kosova.
Haradinaj je to izjavio upitan da prokomentariše pismo bivše ambasadorke SAD pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli koje je poslala generalnom sekretaru svetske organizacije Antoniju Guterešu sa predlogom da se Unmik povuče sa teritorije Kosova i Metohije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ZLOČINAC Haradinaj tvrdi da Srbi hoće da postanu deo "Vojske Kosova"

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2018

Pripadnicima srpske zajednice poručio da će biti jedini gubitnici ako napuste KBS..Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj pozvao je danas pripadnike srpske zajednice u Kosovskim bezbednosnim snagama, da ne podležu, kako je naveo, pritiscima i ne napuštaju te snage, te dodao da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.