Haradinaj se vratio iz Haga: Nastavljam da radim

Izvor: Mondo, 26.Jul.2019, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj se vratio iz Haga: "Nastavljam da radim"

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj objavio je da je kasno sinoć stigao iz Haga u Prištinu, i da će danas nastaviti sa aktivnostima u vladi.

Foto: Tanjug/AP/Michael Corder

On je na svom Facebook nalogu napisao da neće da dozvoli vakuum u vlasti. Takođe je rekao i da "njegova nevinost ne može da se dovodi u pitanje i da nikakva zloupotreba ne može da uzdrma suvereno pravo Kosova".

"Granice Kosova ne smeju da se tiču nikoga. Kosovu se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ne može nametnuti ‘Dodik Republika'. Tržište za priznavanje znači taksa za priznavanje. Bezuslovni dijalog, odmah", objavio je Haradinaj.

Do njega su, kaže, stigle glasine da obavljanje vladinih dužnosti nakon ostavke nije ustavno.

"Kao vlada koja podnese ostavku, kao što sam spomenuo u svojoj odluci da podnosim ostavku, obavljam svoje dužnosti, ne mogu se usuditi da ostavim vakuum, jer Kosovo ne može da snosi posledice vakuuma u vlasti. Poštujući ih, stranke koje misle drugačije pozivam da se obrate Ustavnom sudu. Kakvu god bude odluka Ustavnog suda, poštovaću", podvukao je Haradinaj.

Iz njegovog kabineta za danas u 14 časova zakazana je redovna sednica kosovske vlade, preneo je RTS.

Haradinaj ZABORAVIO na ostavku, sazvao sednicu vlade

Danas je tačno sedam dana od kada je Haradinaj saopštio da podnosi neopozivu ostavku, a kao razlog je naveo odlazak na saslušanje u Specijalni sud, formiran s ciljem da istraži i procesuira zločine koje je tzv. OVK počinila nad Srbima i drugim nealbancima tokom poslednjih sukoba na Kosmetu.

Haradnaj se juče pojavio u Specijalnom sudu u Hagu kao osumnjičeni za ratne zločine pripadnika tzv. OVK, gde se, kako je sam rekao, branio ćutanjem.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.