Haradinaj saopštio imena ministara iz svoje stranke

Izvor: B92, 01.Jun.2020, 15:09

Haradinaj saopštio imena ministara iz svoje stranke

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da će Ustavni sud verovatno danas objaviti konačnu presudu o dekretu kosovskog predsednika.

Nakon toga bi već sutra mogla da bude zakazana sednica parlamenta na kojoj će se glasati o novoj vladi, prenosi Gazeta ekspres.

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova je saopštio i imena minsitara iz ove stranke.

“Bljerim Kući je ministar ekonomskog razvoja, životne sredine i prostornog planiranja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Meljiza Haradinaj ministar spoljnih poslova, ministar prosvete je Rame Ljika, Seljim Seljimi je ministar pravde i potpredsednik vlade je Besnik Tahiri. To je uspešan tim koji zaslužuje podršku građana", rekao je Haradinaj nakon posete opštini Suva Reka.

Haradinaj je naveo da će najveći izazov za novu vladu biti spasavanje ekonomije, dodajući da veruje da će u tom uspeti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demokratski savez Kosova traži održavanje sednice za izbor nove vlade

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jun.2020

Demokratski savez Kosova (DSK) predao je zahtev predsedništvu Skupštine Kosova da se u sredu u 11 sati održi sednica za izbor nove vlade, potvrdio je medijima Arben Gaši šef poslaničkog kluba DSK-a. Mandatar nove vlade je Avdulah Hoti.  On je dodao da će DSK u utorak popodne ozvaničiti imena...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.