Haradinaj prvi put o gubljenju premijerske pozicije

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jan.2019, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj prvi put o gubljenju premijerske pozicije

Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da bi odbijanje da ukine stopostotno uvećane takse na proizvode iz Srbije moglo da ga košta premijerske pozicije, prenela je prištinska GazetaExpres onlajn.

Haradinaj je, prenosi portal, u prisustvu predsednika parlamenta Kadrija Veseljija prvi put upotrebio reči "čak i ako me slome...", misleći na, kako se navodi, "veliku moć (SAD)", a nije isključio ni mogućnost da bi sve moglo da ga odvede do zatvora.

Nastavljajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u oštrom tonu, piše Expres, Haradinaj je rekao da neće dozvoliti korekciju granice, što je, kako je kazao, opcija o kojoj "Hašim Tači razgovara sa srpskom stranom".

Haradinaj je to rekao na komemoraciji povodom 20-godišnjice masakra u Račku, gde je prisutnima obećao da i, ako ga "velike sile" sklone, pa i ako ga stave iza "čeličnih rešetaka", albanska desnica će opstati.

- Jer, svi smo svesni da nemamo izbora .... Ovo je naš put - rekao je Haradinaj.

Nespominjući nijedno ime, Haradinaj je kazao da sve ovo što se, kako je rekao, "kuva na Kosovu" dolazi iznutra od, naveo je, "naših budala".

Izričito je ponovio da će se boriti protiv korekcije granice sa Srbijom, posebno protiv razmene teritorije sve dok je u vladi, pa i, kako je rekao, kada tu ne bude.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.