Haradinaj podneo ostavku

Izvor: B92, 19.Jul.2019, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj podneo ostavku

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj podneo je ostavku na sednici vlade, javlja RTS.

Na sednici kosovske vlade Ramuš Haradinaj je podneo ostavku. Očekuje se njegovo obraćanje.

Dopisnik RTS-a sa Kosmeta javlja da je Haradinaj dobio poziv za Hag.

"Podnosim neopozivu ostavku sa pozicije premijera Republike Kosova. Želim da vam se zahvlim na ukazanom poverenju i podršci. Razlog je taj što sam dobio poziv od Specijalizovanih veća u Hagu kao osumnjičeni", kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je emotivnim tonom na zasedanju Vlade Haradinaj u petak. a prenosi Radio Slobodna Evropa

On je kazao da nije optužen već da je pozvan da se pojavi pred tim sudom u svojstvu osumnjičenog.

"Posle ostavke, mandat vraćam narodu i vi ste prvi koje o tome obaveštavam", rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare u Prištini održanoj posle sednice Vlade Kosova.

On je kazao da je na predsedniku Kosova Hašimu Tačiju da počne konsultacije sa parlamentarnim strankama i zakaže datum održavanja novih izbora.

"Na sledećim izborima ću se kandidovati i ja i moja stranka, ali nisam mogao da vodim zemlju u ovakvoj situaciji jer bi otežalo položaj Kosova", naveo je Haradinaj.

Pročitajte još:

Haradinaj se oglasio nakon ostavke: Čast premijera i države mora biti sačuvana

Haradinaj bio dva puta oslobođen u Hagu

Haradinajeva ostavka zbog taksi? "Samo će se prošetati do Haga i vratiti nazad"
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ramuš Haradinaj podneo ostavku! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 19.Jul.2019

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj podneo je danas ostavku na sednici vlade, javili su mediji...Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu..Na sednici kosovske vlade Ramuš Haradinaj je podneo ostavku na mesto premijera tzv. Kosova zato što je dobio poziv da se u svojstvu osumnjičenog, pojavi pred Specijalnim...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.