Haradinaj o kosovskoj vojsci: Zašto da ne, trebalo je i ranije!

Izvor: BKTV News, 13.Mar.2017, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj o kosovskoj vojsci: Zašto da ne, trebalo je i ranije!

Bivši lider OVK Ramuš Haradinaj, koji u Francuskoj čeka odluku suda o izručenju Srbiji posle hapšenja po Interpolovoj poternici, pozdravio je inicijativu za formiranje kosovske vojske.

On tvrdi da je Kosovo trebalo da dobije vojsku još pre više godina, prenosi danas "Gazeta Blic".

Šamar Tačiju, EU upozorava: Priština ne drži svoja obećanja, apelujemo na njih sledeće; Nema Vojske Kosova!

"Zašto da ne? Svaki korak je dobrodošao. Ali, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << vojska je mogla biti oformljena dva puta u prošlosti, na pravnim i ustavnim temeljima", rekao je Haradinaj prištinskom listu.

Podsetimo, premijer Aleksandar Vučić izjavio je u nedelju da u Briselskom dijalogu nikada nije bilo razgovora o formiranju vojske Kosova i poručio da Srbija to nikada neće podržati, niti bilo ko može na silu da nameće temu koja je za nas nemoguća.

Vučić je konstatovao, uoči današnje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da očekuje da će "od svih službi dobiti informacije šta se zbiva na Kosovu i Metohiji i okruženju".

"Određene političke pojave su zabrinjavajuće, ali uveren sam da ćemo diplomatskim sredstvima, mirno kao i do sada, gledati kako naše probleme da rešavamo", rekao je Vučić i primetio da je dobro što predsednik Tomislav Nikolić nije žurio sa zakazivanjem Saveta, što to nije uradio "dan za danom".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Haradinaj o kosovskoj vojsci: Zšašto da ne, trebalo je i ranije

Izvor: Blic, 13.Mar.2017

Bivši lider OVK i lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, koji u Francuskoj čeka odluku suda o izručenju Srbiji posle hapšenja po Interpolovoj poternici, pozdravio je inicijativu za formiranje kosovske vojske...On tvrdi da je Kosovo trebalo da dobije vojsku još pre više godina, prenosi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.