Haradinaj najavljuje teže mere prema Srbiji

Izvor: Beta, 08.Dec.2018, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj najavljuje teže mere prema Srbiji

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj najavio je danas da će protiv Srbije, sem takse od 100 odsto na uvoz srpske robe preduzeti i druge teže mere."Ima i drugih mera koje se mogu dogoditi, koje nisu tarifne. Videćete kada dodje do njih", izjavio je Haradinaj za albansku televiziju A2, a preneli su prištinski mediji.Kosovo je 6. novembra posle glasanja u Interpolu uvelo takse od deset odsto za uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a 21. novembra Vlada Kosova povećala je takse na 100 odsto.I pored pritisaka i poziva da se taksa ukine, Haradinaj je izjavio da će ona biti ukinuta tek kada Srbija prizna nezavisnost Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj preti novim merama PROTIV SRBA: Nije kraj s taksama, videćete šta će se DOGODITI

Izvor: Blic, 08.Dec.2018

Pored taksi od 100 odsto na proizvode iz Srbije, Priština može preduzeti još gore korake, kazao je kosovski premijer Ramuš Haradinaj, a prenose prištinski mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.