Haradinaj i Mustafa potpisali sporazum, Hoti novi premijer

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2020, 14:00

Haradinaj i Mustafa potpisali sporazum, Hoti novi premijer

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj i lider Demokratskog saveza Isa Mustafa potpisali su danas sporazum o koalicionoj vladi, na čijem čelu će biti Besim Hoti.

Nakon potpisivanja Haradinaj je rekao je da će Alijansa biti odgovorna za spoljnu politiku i potvrdio da će prvi potpredsednik vlade biti Besnik Tahiri, dok će ministar spoljnih poslova biti Meljiza Haradinaj, prenosi Kljan Kosova.

Prema njegovim rečima, Alijansa će u Hotijevoj vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biti odgovorna za spoljnu politiku, pravdu, privredu i obrazovanje, ministar pravde će biti Seljim Seljimi, dok će ministar za ekonomski razvoj biti Bljerim Kući i ministar, a prosvete Rame Ljika.

"Sav rad ove vlade biće fokusiran na ekonomsku aktivnost, potrebna je trenutna ekonomska infuzija", rekao je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.