Haradinaj brani savetnika: Seljimi ništa ne duguje pravdi

Izvor: RTS, 05.Feb.2019, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj brani savetnika: Seljimi ništa ne duguje pravdi

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je, posle oštrih osuda njegove odluke da za savetnika imenuje Sulejmana Seljimija, da je bivši šef glavnog štaba OVK "ništa ne duguje pravdi". Seljimi je odslužio pet od ukupno sedam godina zatvora zbog zločina počinjenih nad Srbima tokom rata.
"Sulejman Seljimi ništa ne duguje pravdi i veoma je cenjen", rekao je Haradinaj posle sednice kosovske vlade, svega >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dan pošto se našao na meti brojnih kritika jer je za savetnika imenovao osobu osuđenu za ratne zločine.

Seljimi će, prema uslovima prevremenog puštanja sa robije, biti pod prismotrom policije do 2020. godine, ali ga, najverovatnije sledeće sedmice, očekuje i saslušanje pred Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu. Kosovski mediji su, ranije, pisali da će se nekadašnji komandant glavnog štaba OVK gotovo sigurno naći na optuženičkoj klupi.
Seljimi je osuđen u slučaju "Drenička grupa", u kojem je deset pripadnika bivše tzv. Oslobodilačke vojske Kosova osuđeno zbog zločina nad civilima tokom konflikta 1998-1999. godine.
Sulejma Seljimi je do kraja 1998. godine bio komandant glavnog štaba OVK, kada ga je na tom mestu zamenio agim Čeku. Bio je pripadnik "Dreničke grupe", a osuđen je za mučenje zatvorenika u logoru OVK u Likovcu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.