Haradinaj: Stvorićemo potpuno slobodan i siguran ambijent za novinare

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Maj.2018, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Stvorićemo potpuno slobodan i siguran ambijent za novinare

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da institucije Kosova neće stati dok ne stvore potpuno slobodan i siguran ambijent za novinare.

Haradinaj je povodom Međunarodnog dana slobode medija naveo da je Kosovo na osnovu međunarodnih izveštaja ostvarilo "osetljiv" napredak u oblasti slobode medija.

"Međutim, mi nećemo stati dok ne stvorimo potpuno slobodan i siguran ambijent za novinare", napisao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je Haradinaj na Fejsbuku.

U izveštaju Fridom hausa navodi se da se Kosovo nalazi među delimično slobodnim zemljama kada je u pitanju sloboda medija.

"Sloboda ne može biti delimična, s toga pozivam kosovske novinare da radimo u partnerstvu kako bi smo promenili stanje", napisao je Haradinaj.

Premijer Kosova je kazao da se o slobodi medija, što je jedan od uslova demokratije, ne može pregovarati i treba da ide zajedno sa odgovornošću.

Asocijacija novinara Kosova je za danas za 11 časova, na Međunarodni dan slobode medija, zakazala protest novinara "Nekažnjavanje ubija slobodu izražavanja" .

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.