Haradinaj: Srbija finansirala ideju o promeni granice

Izvor: Beta, 18.Okt.2018, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Srbija finansirala ideju o promeni granice

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je u Tirani da je Srbija finansirala ideju o promeni granica, koja je naišla i na podršku na Kosovu, piše danas Koha ditore.Govoreći pred studentima u Tirani, Haradinaj je kazao da je Srbija sponzor ideje o promenama granice."Zašto treba nametati takvu raspravu pošto je Srbija investirala, dala pare, stvarala prijatelje i lobirala da se ta ideja proširi i unutar nas. Zašto treba da se suočavamo sa teorijom podele. I ja nisam imao dovoljno rasprava sa mojim narodom da bi im pokazao gde je istina", kazao je Haradinaj studentima u Tirani.U obrazlaganju stava protiv podele Haradinaj se vratio u retrospektivi u vreme rata na Kosovu i spomenuo medjunarodne sporazume, ali i naglasio da ne može biti kompromisa sa teritorijom Kosova.Dnevnik piše da je ideja o promenama granica naišla na podršku predsednika Kosova Hašima Tačija.Haradinaj kaže da predsednik Kosova ima pravo da vodi spoljnu politiku zemlje, ali ne i da sa nekim razgovara o teritoriji i granicama."To pravo pripada samo Skupštini Kosova", kazao je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj: Srbija finansirala ideju o promeni granice

Izvor: Mondo, 18.Okt.2018

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je u Tirani da je Srbija finansirala ideju o promeni granica, koja je naišla i na podršku na Kosovu, piše danas Koha ditore...Foto: Mondo/Goran Sivački..Govoreći pred studentima u Tirani, Haradinaj je kazao da je Srbija sponzor ideje o promenama granice..."Zašto...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.