Haradinaj: Sporazum sa BG moguć 2019, ali bez izmene granica

Izvor: JUGpress.com, 27.Jan.2019, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Sporazum sa BG moguć 2019, ali bez izmene granica

PRIŠTINA

(Vesti)

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da je sporazum između Beograda i Prištine moguć u 2019. godini, ali da ne može da obuhvati izmene granica, a istovremeno je upozorio da bi eventualna razmena teritorija mogla da oživi stare demone na Balkanu punom ratnih ožiljaka.

– Otvaranje razgovora o teritorijama i granicama znači otvaranje prošlosti, a prošlost je tragična – rekao je Haradinaj, a prenosi francuska TV mreža “Frans 24”, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << uz napomenu da je on bio komandant gerile tokom sukoba na Kosovu.

Granice su, naveo je Haradinaj, “bile predmet prošlih ratova” te bi, prema njegovim rečima, ponovna izmena granica bila opasna.

– Izmena granica nas ne približava sporazumu, već nas od sporazuma udaljava – zaključio je Haradinaj.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.