Haradinaj: Rehabilitacija pruge na Kosovu od velikog značaja

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jul.2019, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Rehabilitacija pruge na Kosovu od velikog značaja

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je danas povodom početka radova na rehabilitaciji železničke pruge Kosovo Polje - General Janković da je to "značajna investicija" i poručio da je od velikog interesa i izgradnja pruge u pravcu Albanije i Crne Gore.

"Bilo je neophodno započeti rehabilitaciju ove pruge do Elez Hana (General Jankovića), ali je veoma važno nastaviti istim intenzitetom da se zaključi železnička >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << infrastruktura", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je spomenuo i druge infrastrukturne aspekte, kao što je energija koja je "zastarela i u proizvodnji i u distribuciji" i ocenio da je neophodno "pažljivo krenuti ka konsolidaciji energetske infrastrukture".

Dodao je da "poteškoće postoje i u sektoru voda", a naročito u "tretmanu otpadnih voda".

Haradinaj je kazao da Kosovu "nedostaje i infrastruktura za prirodni gas" i da je Kosovo "među retkim tržištima, koje nema uopšte prirodnog gasa".

Govorio je i o izgradnji železničke infrastrukture sa Albanijom i Crnom Gorom.

"Od velikog je interesa za celu EU i njene građane da imaju liniju Kosovo-Drač i da u luci Drač postoji izlaz železnice na more. To je bitno ne samo za našu ekonomiju, već i za druge ekonomije koje su povezane sa našim pravcem", rekao je Haradinaj.

Planom rehabilitacije železničke infrastrukture predviđa se rehabilitacija i modernizacija deset koridora železničke pruge od General Jankovića do Leška, dužine 150 kilometara, koja je ujedno i glavna međunarodna veza Kosova sa regionom i Evropom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.