Izvor: RTS, 15.Jun.2021, 18:29

Haradinaj: Razgovori bez uzajamnog priznavanja opasni za Kosovo

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je neuspehom pojavljivanje premijera Aljbina Kurtija na sastanku u Briselu u procesu dijaloga sa Beogradom, smatrajući da "uzajamno priznavanje treba da bude prioritet, a ne druge teme".
"Iznenađujuće je zašto priznanje Kosova nije prioritet. Kurtijev prvi prioritet je transformacija CEFTA-e u SEFTA-u. Smešno. Kao i drugi prioritet, mirovni sporazum između dve zemlje, kao i pristup >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nestalima", napisao je Haradinaj na društvenim mrežama.

Kaže da inače pristup da se razgovara o temama, bez međusobnog priznavanja, kao što se ranije dešavalo u procesu dijaloga, "nema rezultata i u ovoj fazi je opasan za Kosovo".
Iz Demokratske partije Kosova (DPK), najjače opozicione albanske stranke poručili su da je Kurti u Brisel otišao prema uslovima koje je postavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
"Aljbin Kurti je danas pokazao da nije ispunio obećanje koje je dao Ferdoniju Kerkeziju i Nusreti Kumnovi, koji su razgovore u dijalogu uslovili razjašnjavanjem sudbine njihove dece", naveo je član predsedništva DPK Betim Gjoši.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Osmani nosi torbu Aljbina Kurtija"

Izvor: B92, 16.Jun.2021, 07:48

Priština -- Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj komentarisao je smenu predsednice CIK Valjdete Dake...Daku je s dužnosti razrešila kosovska predsednica Vjosa Osmani. Haradinaj je taj potez ocenio kao destabilizujuću odluka, prenosi Reporteri...Haradinaj je dodao da Osmani i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.