Haradinaj: Prvi rezultati Nacrta statuta ZSO 4. ili 5. avgusta

Izvor: RTS, 31.Jul.2018, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Prvi rezultati Nacrta statuta ZSO 4. ili 5. avgusta

Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj rekao je da je krajnji rok za izradu Nacrta statuta Zajednice srpskih opština nije 4. avgust, već će tada ili 5. avgusta, biti predstavljeni prvi rezultati upravljačkog tima.
Nakon sednice kosovske vlade, Haradinaj je na konferenciji za novinare istakao da će proces biti nastavljen nakon što Nacrt bude predstavljen javnosti, kada će vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i svi ostali dati primedbe i sugestije.

"Na kraju moramo biti sigurni da je sve u skladu sa zakonima i Ustavom Kosova, kako je i dogovoreno", poručio je Haradinaj, prenosi RTK2.
Evropska unija je 5. aprila ove godine, nakon što je zvanična Priština ponovo aktivirala upravljački tim, Kosovu dala rok od četiri meseca da izradi Nacrt statuta Zajednice srpskih opština.
Tada je iz Brisela saopšteno da je to za Prištinu "vrhunski prioritet" i da mora da radi u skladu sa "zaključenim dogovorom" o uspostavljanju Zajednice srpskih opština.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRVNIK HARADINAJ: Nije rok za izradu ZSO 4. ili 5.avgust, već će tada biti predstavljen Nacrt

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2018

Da li to vrda Haradinaj?!..Krajnji rok za izradu Nacrta statuta Zajednice srpskih opština nije 4. avgust, već će tada ili 5. avgusta, biti predstavljeni prvi rezultati upravljačkog tima, izjavio je na konferenciji za novinare, nakon sednice tzv. vlade premijer privremenih institucija na Kosovu Ramuš...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.