Haradinaj: Poslušajte Blinkena i povucite specijalce

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 18:16

Haradinaj: Poslušajte Blinkena i povucite specijalce

Predsedavajući Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj upozorio je da razvoj događaja na severu KiM ulazi u opasnu fazu.

On je pozvao vladu da razmotri savet državnog sekretara SAD Entonija Blinkena i ostalih saveznika za deeskalaciju i normalizaciju odnosa.

"Tražim od Vlade Kosova da razmotri savet američkog sekretara Blinkena i svih naših saveznika za povratak normalnosti na severu. To znači momentalno uklanjanje specijalnih jedinica iz opštinskih zgrada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na severu i da nastave sa svojim zakonskim obavezama za održavanje reda i zakona u ovom delu zemlje, a da predsednici opština sa poslednjih tamošnjih izbora, odmah podnesu ostavke", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Takođe, on je rekao i da bi trebalo razmotriti predlog za raspisivanje novih lokalnih izbora, kao i da se premijer Kurti vrati primeni Briselskog i Ohridskog sporazuma, u skladu sa Ustavom.

"Razvoj događaja ulazi u opasnu fazu i vreme ističe", ocenjuje Haradinaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.