Haradinaj: Otvaramo veleprodajne centre na severu Kosovu

Izvor: Mondo, 01.Jul.2019, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Otvaramo veleprodajne centre na severu Kosovu

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je danas da će Vlada "zajedno sa kosovskim biznismenima", otvoriti privremene veleprodajne centre u opštinama na severu Kosova.

Foto: YouTube/printscreen/AP

  Haradinaj je rekao da će centre otvoriti kao odgovor na "pokušaj Srbije da simulira humanitarnu katastrofu" na tom području.

Reagujući na dvodnevno zatvaranje prodavnica i drugih uslužnih objekata u opštinama na severu Kosova, Haradinaj je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ocenio da je reč o "još jednom pokušaju Srbije da destabiliše Kosovo" i "specijalnom ratu koji vode strane agenture".

Srbi sa Kosova zatvorili prodavnice

"Danas smo još jednom dali institucionalni odgovor na sve akcije Srbije, odgovor koji će zapečatiti suverenitet zemlje, pokazati građansku solidarnost, odgovornost i brigu Vlade prema svim građanima Kosova", naveo je Haradinaj a preneo Košev.

Prodavnice na severu Kosova biće zatvorene danas i sutra u znak protesta zbog taksi od 100 odstokoje je kosovska vlada uvela prošle godine na uvoz robe iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.