Haradinaj: Nije ugodno biti Srbin na KiM

Izvor: Vesti-online.com, 01.Feb.2013, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Nije ugodno biti Srbin na KiM

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj ocenio je da dijalog sa Srbijom "nepovratno vodi" ka prestanku uticaja Beograda na sever Kosova.

"Dijalog sa Srbijom "nepovratno vodi" ka prestanku uticaja Beograda na sever KiM"

"Zna se kuda ide ovaj procec: Ide prema raščišćavanju odnosa Srbije sa Kosovom. Ne može Srbija aprila, kada bude odlučivano o datumu početka (njenih) pregovora (sa EU), zadržati ulogu koju sada ima na severu Kosova", ocenio je Haridnaj, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Alijanse za budućnost Kosova, u intervjuu podgoričkoj Televiziji "Atlas".

 

Haradinaj smatra da je evrointegracija neophodna ne samo Srbiji, nego i Kosovu, ali je ocenio da Srbija "koči samu sebe".

 

Komentarišući tvrdnje da Srbi na jugu Kosova žive "kao u koncentracionim logorima", Haradinaj je odgovorio da "nije ugodno" biti Srbin na Kosovu.

 

Bivši premijer Kosova smatra da je koncept velike Albanije prevaziđen, dok ideju o razmeni dijela teritorije južne Srbije za sever Kosova karakteriše kao nerealnu.

 

Haradinaj Albancima iz Preševske doline poručuje da nastave da učestvuju u političkom životu Srbije, prenosi Televizija "Atlas".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.