Haradinaj: Možda nećemo aplicirati za Interpol ove godine

Izvor: RTS, 03.Jan.2019, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Možda nećemo aplicirati za Interpol ove godine

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da će njegova vlada uraditi analizu kandidature za članstvo u međunarodnoj policijskoj organizaciji Interpol.
"Konsultovaćemo SAD i evropske države koje nas podržavaju u našim stavovima", rekao je Ramuš Haradinaj, prenosi prištinska Koha.

Rekao je i da će uticaj na tu odluku imati i dijalog sa Srbijom.
Protiv prijema Kosova u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Interpol 20. novembra glasala je 51 država, 68 je bilo za, a 16 se uzdržalo od glasanja. Kosovska vlada optužila je tada "divlju kampanju" Srbije za neuspeh.
Poziv poslanicima Srpske liste da prisustvuju glasanju o budžetu
Haradinaj je izjavio da je vlada u Prištini utvrdila kakve su potrebe opština naseljenih Srbima na KiM, dok se radilo na nacrtu budžeta, i ocenio da poslanici Srpske liste treba da prisustvuju kako bi glasali o tim projektima, navodi RTK.
"Važno je da su prisutni tog dana na glasanju o budžetu. Ljubazno ih molim da budu prisutni, jer je ovo velika odgovornost prema narodu. Kao izabrani predstavnici oni bi trebalo da prisustvuju i glasaju", rekao je Haradinaj.
Dodao da ne bi želeo da raskine koaliciju sa Srpskom listom.
"Bolje je za njih, za proces u budućnosti, i za budžet, ako prisustvuju", smatra Haradinaj.
Srpska lista napustila je vladu i parlament krajem marta prošle godine, nakon hapšenja direktora kancelarije za KiM Marka Đurića. Tada je istakla i da pet godina ništa nije učinjeno na formiranju Zajednice srpskih opština.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Haradinaj: Kosovo možda neće aplicirati za Interpol ove godine

Izvor: Večernje novosti, 03.Jan.2019

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da će njegova vlada uraditi analizu kandidature Kosova za članstvo u međunarodnoj policijskoj organizaciji Interpol Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da će njegova vlada...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.