Haradinaj: Dijalog Beograd i Prištine nemoguć bez Amerike; Dačić: Izjava za unutrašnju upotrebu

Izvor: Večernje novosti, 12.Okt.2017, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Dijalog Beograd i Prištine nemoguć bez Amerike; Dačić: Izjava za unutrašnju upotrebu

Dijalog Beograda i Prištine nije moguće nastaviti, ako Amerika nije za istim stolom, izjavio je premijer tzv. države Kosovo Ramuš Haradinaj i istakao da sebe ne vidi u tom dijalogu Dijalog Beograda i Prištine nije moguće nastaviti, ako Amerika nije za istim stolom, izjavio je premijer tzv. države Kosovo Ramuš Haradinaj i istakao da sebe ne vidi u tom dijalogu.Haradinaj je u emisiji Rubikon na RTK najavio izradu nove platforme za nastvak dijaloga sa Beogradom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koju bi, kako je rekao, trebalo da pripremi kosovska vlada u konsultaciji sa ekspertima, a potvrdiće je Skupština. PROČITAJTE JOŠ: HARADINAJ PRETI: Zbog poređenja Kosova i Katalonije teže do ZSO"Ne možemo nastaviti sa dijalogom, ako Amerika nije za stolom", rekao je Haradinaj i dodao da sebe ne vidi u dijalogu jer "ima puno posla kod kuće".Istakao je da ko god da predstavlja Prištinu, što je u kosovskom slučaju predsednik, i zapito zašto mandat ne bi imao parlamnt.PROČITAJTE JOŠ: Haradinaj: Srbija nam nije partner, već neprijateljPrema njegovim rečima, parlament treba da raspravlja i da oceni tu platformu."Priština još uvek nije razjasnila svoju ulogu u dosadašnjem dijalogu, kao ni to šta želi", kazao je Haradinaj dodao:"Moramo da rasčistimo šta želimo, a ne da neko dođe u parlament i da nas iznenadi sporazumom. To je rizik, a ja to ne želim da radim". DAČIĆ: SRBIJA BI DA SE DIJALOG VRATI U UNMinistar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da su često izjave albanskih lidera s Kosova namenjene domaćoj upotrebi, pa u taj korpus ubraja i poslednju izjavu Ramuša Haradinaja o tome da nema nastavka dijalog Beograda i Prištine bez učešća SAD.Ne bih da komentarišem svaku izjavu koja dolazi iz Prištine, a namenjena je za unutrašnju upotrebu, kazao je Dačić u pauzi Beogradskog bezbednosnog foruma, te kao Haradinajevu izjavu za domaću upotrebu označio tvrdnju kosovkosg premijera da se priprema nova plattforma u koju će biti uključen i parlament SAD.Kako je istakao, u dijalogu koji se vodi neće se razgovarati na takav način uz podsećanje da je taj dijalog prebačen u Brisel, a ne na UN.“Što se nas tiče, mi smo za da se vrati u UN, ali nismo tu da kočimo ovaj dijalog nego da ga podstaknemo. Takve izjave su više za unutrašnju upotrebu nego što one predstavljaju istinu”, zaključio je Dačić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Haradinaj: Dijalog Beograda i Prištine nemoguć bez Amerike; Dačić: Te priče su samo za domaću upotrebu na KiM

Izvor: Večernje novosti, 12.Okt.2017

Dijalog Beograda i Prištine nije moguće nastaviti, ako Amerika nije za istim stolom, izjavio je premijer tzv. države Kosovo Ramuš Haradinaj i istakao da sebe ne vidi u tom dijalogu Dijalog Beograda i Prištine nije moguće nastaviti, ako Amerika nije za istim stolom, izjavio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.