Haradinaj: Biću premijer do izbora nove vlade

Izvor: RTS, 22.Jul.2019, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Biću premijer do izbora nove vlade

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj zvanično je podneo ostavku kosovskom parlamentu. Saopštio je da će do izbora nove vlade nastaviti da vrši funkciju predsednika vlade u ostavci.
Ramuš Haradinaj je, nakon zvaničnog podnošenja ostavke, na svom Fejsbuk profilu napisao da su svi nadležni upoznati sa njegovom ostavkom, kao i zahtevom za raspisivanje vanrednih parlamentarnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izbora.
Naveo je da je o svemu nadležne institucije i pojedince obavestio pismom.
U skladu sa kosovskim ustavom i zakonima, kaže, pozvao je i da se preduzmu svi koraci za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i da je sada sve u rukama naroda.
"Do izbora nove vlade, nastaviću da vršim ustavne dužnosti kao premijer i vlada u ostavci", napisao je Haradinaj. 
Iz njegovog kabineta je saopšteno da je ostavka odmah prosleđena predsedniku parlamenta Kadriju Veseljiju i šefovima parlamentarih grupa.
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj podneo je ostavku na sednici vlade u petak.
Ramuš Haradinaj je rekao da je dobio poziv za saslušanje u Hagu u svojstvu osumnjičenog i da ovim činom želi da "odvoji funkciju premijera od Ramuša Haradinaja".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj zvanično obavestio čelnike Kosova o ostavci

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jul.2019

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj saopštio je da su čelnici svih institucija i političkih partija u ponedeljak i zvanično obavešteni o njegovoj neopozivoj ostavci, te ih je pozvao na poduzimanju potrebnih koraka za raspisivanje opštih nacionalnih izbora, „kako bi se pravo izbora vratilo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.