Haradinaj: Bez Kurtija

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 22:44

Haradinaj: Bez Kurtija

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj predložio je danas da u Prištini bude formirana prelazna vlada.

U njoj bi bile sve stranke, uključujući i Samoopredeljenje, ali ne i predsednik te stranke i aktuelni premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

"Razgovarali smo o mogućnosti formiranja vlade nacionalnog jedinstva, koja bi uključila sve političke partije, uključujući Samoopredeljenje, bez Kurtija, do narednih izbora", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo je Haradinaj nakon sastanka rukovodstva ABK, prenosi Ekonomija onlajn.

On je dodao da je vođen ozbiljan razgovor o situaciju na KiM. "Kurtijeva vlada ugrožava našu egzistenciju, odnos sa našim saveznicima.

Razgovarali smo i o drugim potencijalnim akcijama, jer Kurtijeva vlada mora da se suoči sa odgovornošću zbog opasnosti koju je izazvala po zemlju", poručio je Haradinaj.

Istakao je da je "besmisleno" ponašati se normalno u skupštini, kao i da neće biti podrške drugih partija, već će uslediti bojkot.

Haradinaj je dodao da će ABK nastaviti da sarađuje sa opozicijom, ali ne i sa Srpskom listom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.