Hapšenje zbog korupcije

Izvor: RTS, 23.Sep.2011, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje zbog korupcije

Četiri osobe privedene zbog korupcije, među njima i član Visokog saveta sudstva, sudija Blagoje Jakšić. Dve osobe u bekstvu. Sumnja se da su pribavili protivpravnu korist od 20 miliona dinara.

Policija je privela nekoliko osoba zbog korupcije u sudstvu, među kojima i člana Visokog saveta sudstva, sudiju Blagoja Jakšića. Privođenja su izvedena po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Osim Jakšića, uhapšeni su Blagoje Čurović, Dragan Gavrilović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Miroslav Božović, radnici Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, kojima je određen pritvor do 30 dana. Miodrag Laketić i Ljubomir Biševac su u bekstvu i policija za njima traga.

Njih šestorica se sumnjiče da su pribavili protivpravnu korist od 20 miliona dinara.

Jakšića će danas saslušati istražni sudija Višeg suda u Beogradu, rekao je za RTS tužilac Miljko Radisavljević.

Ljubomir Biševac je privrednik, a Blagoje Jakšić od 2010. godine obavlja funkciju sudije Višeg prekršajnog suda u Beogradu. Na direktnim izborima izabran je za člana Visokog saveta sudstva.

Biševac je, kako se sumnja, uz pomoć Miodraga Laketića, protivpravno pribavio lokal površine 320 kvadratnih metara.

Sumnja se da je Biševac postao vlasnik lokala u Kosovskoj Mitrovici na osnovu falsifikovanog ugovora koji je sklopljen između firme DP Luks, koju je predstavljao Laketić, i Ljubomira Biševca.

Lokal je kasnije navodno prodao i tako pribavio protivpravnu imovinsku korist od 20 miliona dinara. Overa nepostojećeg ugovora je, kako se sumnja, obavljena u tadašnjem opštinskom sudu u Kosovskoj Mitrovici po nalogu predsednika Opštinskog suda Blagoja Jakšića.

Jakšić je, navodno, naložio radnicima suda da zavedu nepostojeći ugovor i takvom zloupotrebom položaja omogućio Biševcu da stekne pritvpravnu korist.

Kako saznaje RTS, jedan od njih je pre nekoliko dana iscepao stranice iz zvaničnih sudskih knjiga kako bi prikrio ovu radnju.

Biševac je od ranije poznat istražnim organima, a traže ga i međunarodne snage na Kosovu zbog sumnji da je činio krivična dela, zbog čega se 2001. preselio u Beograd.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.