Hapšenja na Kosovu i u Hrvatskoj zbog trgovine ljudima i prostitucije

Izvor: Blic, 23.Jan.2014, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja na Kosovu i u Hrvatskoj zbog trgovine ljudima i prostitucije

Međunarodnu skupinu svodnika i krijumčara ljudima razbila je hrvatska policija u saradnji s kolegama s Kosova, u dve Operativne akcije "Komet" i "Zeko" uhapšeno je 20-ak ljudi, prenosi "24sata.hr"

Krajem oktobra 2013. kosovska policija obavestila je kolege u Hrvatskoj da imaju informacije da su njihovi državljani organizovali krijumčarenje ljudi s Kosova u zemlje zapadne Europe i da ih švercuju preko Hrvatske.

Kosovare i izbeglice iz Afrike i Azije krijumčarili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su preko dva puta. Jedan je išao iz Kosova preko Srbije, Hrvatske, Slovenije u Italiju, a drugi je išao iz Kosova, Srbije, BiH, juga Hrvatske i dalje.

Krijumčari su za svoje usluge naplaćivali 1500 evra po osobi u gotovini.

Hapšenje krijumčara počelo je istovremeno u Kosovu i u Hrvatskoj. U Hrvatskoj je uhapšeno 11 ljudi, na Kosovu jedna osoba, za dvoje je raspisana poternica, a dvoje je već od ranije bilo u istražnom zatvoru u Sloveniji i Hrvatskoj.

Tokom operativne akcije hrvatski policajci su shvatili da se deo pripadnika krijumčarske bande bavi i organizovnjem prostitucije na području Zagreba i Nemačke. Lanac su organizovale tri žene koje su i same pružale seksualne usluge.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U dvema akcijama uhapšeno 20 osoba

Izvor: Akter, 23.Jan.2014

Policijskim akcijama "Komet" i "Zeko" razbijeni su lanci prostitucije i trgovanja ljudima, uglavnom sa Kosova, Somalije i Eritreje, i uhapšeno dvadesetak osoba, javila je agencija Hina

Nastavak na Akter...

Hapšenja na Kosovu i u Hrvatskoj zbog trgovine ljudima i prostitucije

Izvor: Telegraf.rs, 23.Jan.2014

Hapšenje krijumčara počelo je istovremeno u Kosovu i u Hrvatskoj. U Hrvatskoj je uhapšeno 11 ljudi, na Kosovu jedna osoba, za dvoje je raspisana poternica, a dvoje je već od ranije bilo u istražnom zatvoru u Sloveniji i Hrvatskoj

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.