Haiti prvi rival Kosovu!

Izvor: B92, 12.Feb.2014, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haiti prvi rival Kosovu!

Fudbalska reprezentacija Kosova igraće prvi zvanični međunarodni meč protiv Haitija 5. marta, najverovatnije u Kosovskoj Mitrovici.

Ovu vest prenele su svi reletantniji kosovski mediji, među kojima su Koha Ditore i državna televizija Kosova, koja prenosi izjavu čelnika FS samoproklamovane republike Agima Ademija.

"Imam čast i zadovoljstvo da najavim da će Kosovo igrati prvu međunarodnu prijateljsku utakmicu 5. marta na Kosovu", rekao je potpredsednik FS Kosova
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Pozivam sve navijače da podrže Kosovo i pomognu nam na putu ka članstvu u UEFA i FIFA", rekao je Hadžiju.

Kosovo je prvi meč želeo da igra protiv reprezentacije Jamajke, ali je ova karipska zemlja odustala zbog straha od nemira na Balkanu, poučeni sukobima u BiH.

Predstavnici FS srpske pokrajine su želeli da prvi međunarodni meč odigraju protiv Hrvatske ili Bosne i Hercegovine, ali je FIFA uvela određena ograničenja Kosovu odobrivši mu da igra prijateljske utakmice.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković nije bio dostupan za komentar, kao ni predsednik FS Kosova Fadilj Vokri.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo ipak igra, Haiti prvi rival!

Izvor: Mondo, 12.Feb.2014

Fudbalska reprezentacija Kosova odigraće prvi prijateljski meč na stadionu "Adem Jašari" u Kosovskoj Mitrovici, 5..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.