Novi hrvatski kontigent upućen u Bondstil

Izvor: RTS, 08.Feb.2019, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi hrvatski kontigent upućen u Bondstil

Trideseti hrvatski kontingent upućen je iz kasarne "Knez Trpimir" kod Trogira u jedinicu Kfora.
Zapovednik 30. kontingenta je bojnik Stjepan Stepić, zamenik zapovednika Eskadrile transportnih helikoptera 93. vazduhoplovne baze Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva i kapetan posade na helikopteru Mi-8 MTV1, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo odbrane.

Odlazak kontingenta ispratio je pukovnik Boris Panić, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << načelnik stožera 93. vazduhoplovne baze.
"Kontingent je u potpunosti spreman za sprovođenje zadataka u području operacije, a biće pod operativnim nadzorom zapovednika Kfora", istakao je pukovnik Panić.
Bojnik Stepić poručio je kako je kontingent dobro pripremljen, iskusan i spreman za još jednu misiju.
Osnovni zadak hrvatskog kontingenta u operaciji Kfor, koji je razmešten na području američke baze Bondstil u Uroševcu, je prevoz snaga Kfora, tereta i VIP osoba.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hrvatski VOJNI HELIKOPTERI lete iznad Kosova! Dobili su POSEBAN ZADATAK od NATO

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2019

Ministarstvo odbrane Hrvatske saopštilo je danas da je 30. hrvatski kontingent upućen u NATO operaciju podrške mira u američke baze na Kosovu...Novi hrvatski kontingent iz kasarne "Knez Trpimir" u Divuljama kod Trogira upućen je u NATO operaciju podrške miru na Kosovu u kojoj hrvatske snage učestvuju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.