HEJ VJOSA, VJOSA, OD SEKIRACIJE OPAŠĆE TI KOSA: Predsednica tzv. Kosova ponovo preti Srbima, a ispada potpuno smešna

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2021, 22:37

HEJ VJOSA, VJOSA, OD SEKIRACIJE OPAŠĆE TI KOSA: Predsednica tzv. Kosova ponovo preti Srbima, a ispada potpuno smešna

Vjosa Osmani ponovo u centru pažnje

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani rekla je danas da Priština neće dozvoliti formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), jer bi to, kako je navela, bilo "samo preliminarna faza za Srbiju da uspostavi drugu Republiku Srpsku".

Ona je za nemački list "Ziddojče cajtung" rekla da Priština ne želi "još jednu nefunkcionalnu državu, kao što je Bosna i Hercegovina".

Podsetila je da je krajem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2015. godine ustavni sud u Prištini utvrdio da je formiranje ZSO neustavno i isključila mogućnost izmene ustava tzv. Kosova, kako je to najavila Evropska unija, a početkom jula i američki diplomata Metju Palmer.

- Nećemo menjati ustav niti dozvoliti da se ujedinjenjem gradova stvori monoetnička struktura moći u našoj zemlji. To nije u našem interesu, niti u interesu regiona ili naših saveznika - rekla je Osmani, prenosi Gazeta ekspres.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.