Gujonova poruka onima koji su hteli da zabrane humanost VIDEO

Izvor: B92, 10.Sep.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gujonova poruka "onima koji su hteli da zabrane humanost" VIDEO

Beograd -- Pre godinu dana francuskom humanitarcu koji ima i državljanstvo Srbije zabranjen je ulazak na Kosovo. On danas ima poruku za prištinske vlasti.

"Prošlo je tačno godinu dana od kad mi je, 10. septembra 2018. godine, zabranjen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije. Evo šta danas želim da poručim povodom toga", započeo je Arno Gujon svoju izjavu, napravljenu ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu.

"Pre godinu dana kosovski agenti su me uhapsili, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zapretili meni i mojoj porodici. Nakon toga je usledio dug period sumnji i preispitivanja. Ali, nismo odustali i premostili smo sve prepreke. Tokom ove godine, finansirali smo projekte u iznosu od 400.000 evra. To su farme, to su mlekare, krave, koze. To su škole. Osmeh dece i ljudi kojima smo pomgli tokom ove godine, uprkos zabrani, je najboilji odgovor koji smo mogli da damo onima koji su hteli da zabrane humanost", poručio je Gujon na svom nalogu na Tviteru.

Podsetimo, Gujonu je zabranjen ulaz na Kosovo na administrativnom prelazu Merdare, na neodređeno vreme i bez obrazloženja. Nakon što je priveden i pretresen, došli su iz Prištine pripadnici kosovske obaveštajne službe koji su ga ispitivali.

Oni su ga, kako je rekao, ispitivali o humanitarnim akcijama na Kosovu, kao i o člancima objavljenim o njegovoj humanitarnoj organizaciji s kojom pomaže ugroženim Srbima na KiM. "Zaprećeno mi je da će pošto prljam Kosovo u francuskim medijima da uprljaju mene, moju porodicu, moju ličnost, na sve moguće načine i preko svih mogućih kanala", saopštio je tada Gujon.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.