Gujon tuži Albance Strazburu zato što ga ne puštaju na KiM: Neću se smiriti dok ne ukinem tu SRAMNU odluku

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2018, 07:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gujon tuži Albance Strazburu zato što ga ne puštaju na KiM: Neću se smiriti dok ne ukinem tu SRAMNU odluku

Osnivač udruženja "Solidarnost za Kosovo", francuski humanitarac Arno Gujon, ovlastio je svog advokata da podnese tužbu tzv. Upravnom sudu Kosova na rešenje tzv. kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova o zabrani ulaska u pokrajinu, pošto je odbilo žalbu na odluku donetu 10. septembra, piše Politika.

- Odluka privremenih kosovskih institucija je arbitrarna, bez obrazloženja i roka i kao takva je besmislena. Nadam se da će Upravni sud ukinuti ovu zabranu. Ali ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne uspemo, žalićemo se i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu. Neću se smiriti dok ne budem uspeo da ukinem tu sramnu odluku i ponovo pomažem Srbima na Kosovu i Metohiji - rekao je Gujon za "Politiku".

Zadovoljan je, kako kaže, podrškom i pomoći koju je dobio od Kancelarije za Kosovo i Metohiju čim mu je uručena ova zabrana.

- Na svakom koraku osećam ogromnu podršku i od naroda i od medija, koji uvažavaju moj humaniratni rad u teškim okolnostima. Veliku zahvalnost dugujem i Raško-prizrenskoj eparhiji, koja se angažovala oko pomoći preko međunarodnih institucija na Kosmetu. Ipak, najdraža mi je moralna podrška dece iz enklava koja mi šalju crteže. To mi je najveća satisfakcija - rekao je Gujon.

Gujon zbog odluke tzv. kosovskog MUP-a ne može da bude u konvoju pomoći za srpske enklave na Kosovu i Metohiji, koje organizuje poslednjih 14 godina.

Pratite nas i na instagramu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gujon: Zbog zabrane, po pravdu idem i u Strazbur

Izvor: B92, 22.Okt.2018

Beograd -- Francuski humanitarac Arno Gujon ovlastio advokata da podnese tužbu Upravnom sudu Kosova na rešenje kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova o zabrani ulaska...Taj sud prethodno je odbilo žalbu Gujona na odluku donetu 10. septembra, piše Politika..."Odluka privremenih kosovskih institucija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.