Grupa poslanika priprema zahtev za ’’ujedinjenje Kosova sa Albanijom’’

Izvor: BKTV News, 28.Feb.2012, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa poslanika priprema zahtev za ’’ujedinjenje Kosova sa Albanijom’’

Grupa poslanika Skupštine samoproglašene Republike Kosovo priprema zahtev za 'ujedinjenje Kosova sa Albanijom', prenosi danas prištinska agencija 'Telegrafi'. Zahtev će najpre potpisati 12 poslanika, da bi kasnije broj dostigao 30, što otvara mogućnost da se predlog razmotri u Skupštini.
'Do ovog zahteva dolazi nakon što je Vlada Kosova odlučila da prihvati fusnotu koja isključuje upotrebu termina Republika u diplomatskim i drugim međunarodnim predstavljanjima.
Saznaje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << se da zahtev poslanika ima i podršku predsednika parlamenta Jakupa Krasnićija. Ovaj zahtev ima podršku i poslanika turske manjine na Kosovu', piše agencija.
Predsednik Skupštine Jakup Krasnići je, prema istim izvorima, indirektno iskazao da je 'protiv predstavljanja Kosova fusnotom' tako što je izjavio da 'o ustavnosti sporazuma o regionalnom predstavljanju treba da se izjasni i Ustavni sud Kosova'.
Saznaje se da će grupa 12 poslanika, incijatora predloga, u Tirani razgovarati sa predsednikom Albanije Bamirom Topijem, od koga će tražiti podršku.
Izvor: vesti online
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.