Grenelova poruka Prištini: Ne ujedajte ruku koja vas hrani, a oni koji misle da me plaća Srbija...

Izvor: B92, 27.Sep.2023, 10:53

Grenelova poruka Prištini: "Ne ujedajte ruku koja vas hrani, a oni koji misle da me plaća Srbija..."

Bivši izaslanik Donalda Trampa za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel odgovorio je bivšoj ministarki spoljnih poslova Kosova Meljizi Haradinaj Stubli.

Ona je iznela niz optužbi na račun Zapada zbog dešavanja u Banjskoj, a Grenel joj je poručio da nije dobra ideja da "ujeda ruku koja ih hrani decenijama".

Onima koji ga optužuju da ga Srbija plaća, Grenel je poručio da je plasiranje lažnih vesti umesto debate o politici – obeležje Kurtijeve vlade.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Grenel je na društvenoj mreži X naveo da je međunarodna zajednica poručila kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju 3. juna da prestane sa jednostranim potezima, da raspiše izbore i formira Zajednicu srpskih opština.

"Da li krivite Zapad? Nije dobra ideja da ujedate ruku koja vas hrani decenijama. Istina je da je međunarodna zajednica poručila Kurtiju 3. juna da prestane sa jednostranim potezima, raspiše izbore i formira Zajednicu. Nije progovorio. I to je istina", naveo je Grenel.

Odgovarajući onima koji ga optužuju da ga Srbija plaća, Grenel navodi da je isticanje lažnih vesti umesto debate o politici – obeležje Kurtijeve vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.