Graso: KFOR nije bio obavešten o operaciji ROSU, šaljemo ljude

Izvor: BKTV News, 29.Sep.2018, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Graso: KFOR nije bio obavešten o operaciji ROSU, šaljemo ljude

KFOR nije bio obavešten da će pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU ući na sever Kosova i ta misija sada šalje svoje jedinice u Zubin potok gde će ispitati situaciju, izjavio je danas za Tanjug glavni portparol KFOR-a Vinćenco Graso.

Prema njegovim rečima, pripadnici ROSU su uhapsili zamenika gradonačelnika Zubinog potoka, a KFOR je poslao svoje jedinice na to područje kao i da je monitoring i provera situacije u toku.

Prethodno je zamenik komadanta >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kosovske policije za sever Besim Hoti odbacio tvrdnje zvaničnika Srbije o zauzimanju veštačkog jezera i hidrocentrale Gazivode i o hapšenjima na tom području.

On je za Radio Slobodna Evropa kazao da je u tom delu samo u toku “jedna poseta” i dodao da za sada ne poseduje više informacija.

Na pozive Tanjuga upućene šefu regionalne policije za sever Kosova nije bilo odgovora.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić potvrdio je da su oko jezera Gazivode raspoređene specijalne jedinice kosovske policije i kazao da je ROSU na severu Kosova i Metohije mimo svih dogovora i sporazuma, i da su tamo kako bi Hašimu Tačiju omogućili da obiđe to jezero.

Ðurić je na vanrednoj pres konferenciji u Vladi Srbije naveo da su snage bezbednosti Srbije podignute na najviši stepen pripravnosti.

On je rekao i da je predsednik Srbije u ovom trenutku na konsultacijama sa Generalštabom Vojske Srbije, na jednoj lokaciji u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KFOR o upadu ROSU: Hapšenja nije bilo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2018

KFOR je danas u saopštenju pozvao na mir i uzdržanost posle, kako se navodi, različitih izveštaja o događanjima u oblasti jezera Gazivode ističući da patrole i helikopteri KFOR-a nastavljaju da nadgledaju situaciju...Portparol KFOR-a Vićenco Graso naglasio je u saopštenju i da hapšenja u Zubinom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.