Gradovi iz Srpske pomažu Kosmetu

Izvor: RTS, 22.Mar.2019, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradovi iz Srpske pomažu Kosmetu

Delegacija Saveza opština i gradova Republike Srpske (RS) posetila je, zajedno sa zamenikom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željkom Jovićem Udruženje roditelja "Podrži me", a koje se bavi rešavanjem problema potreba porodica dece i mladih sa poteškoćama u razvoju.
Udruženje funkcioniše na prostoru sve četiri opštine na severu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << KiM, deluje u prostoru koji je obezbeđen donacijom Vlade RS, a na inicijativu Odbora za pomoć KiM na čijem je čelu Milorad Arlov.

Kako je rekao Arlov, preneće kako ljudi ovde žive, staće iza srpskog naroda na KiM, kao što su i do sada činili, i najavio da će 26. juna početi izgradnja dnevnog centra za roditelje, članove Udruženja "Podrži me", kako bi imali smeštaj kao najugroženija kategorija stanovništa na prostoru južne srpske pokrajine.
Zamenik direktora Kancelarije za KiM Željko Jović je rekao da se i ne mora pričati koliko Srbi na KiM teško žive, ne samo zbog ekonomske i političke, već i pre svega zbog bezbednosne situacije.
"Nama svima mnogo znači svaki vid podrške i sam osmeh nam mnogo znači. Posebno nam znači što su sa nama naša braća i sestre iz RS. Sa nama su i uz nas", rekao je Jović.
Predsednica Udruženja roditelja "Podrži me" Ivana Rakić je izrazila zadovoljstvo posetom i podvukla da to znači da nisu sami, i da da im ovakva podrška daje snagu za dalju borbu, opstanak i ostanak.
Delegaciju čine predstavnici opština i gradova Trebinje, Jezero, Čelina, Teslić i Šamac, a planirano je da obiđu srpske sredine i manastire na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.