Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Avg.2020, 19:00

Gradonačelnik Dečana: Izgradnja puta zaustavljena do ponedeljka na zahtev Hotija

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj saopštio je da su na zahtev premijera Kosova Avdulaha Hotija do ponedeljka obustavljeni radovi izgradnji puta Dečani-Plav, u zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani.

Neki kosovski mediji preneli su da su radove na izgradnji tog puta zaustavili pripadnici Kfora, a Ramosaj je na Fejsbuku objavio da je to ipak učinjeno na zahtev Hotija.

Eparhija raško-prizrenska pre toga je ponovo zatražila obustavu radova na izgradnji tog puta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << upozorivši međunarodne predstavnike i zvanični Beograd.

Ramosaj, koji je član Alijanske za budućnost Kosova, ranije je izjavio da se ni po koju cenu neće zaustaviti izgradnja puta Dečani-Plav.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će na narednom sastanku u Briselu od predstavnika Prištine i evropskih posrednika zatražiti "hitno i trajno" obustavljanje građevinskih radova u zaštićenoj zoni manastira tog manastira.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.