Građani nastavljaju proteste na severu KiM

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 07:53

Građani nastavljaju proteste na severu KiM

Na severu Kosova i Metohije policija je i dalje u objektima lokalnih samouprava, koje nadgledaju vojnici Kfora.

Oko njih građani i danas mirno protestuju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas sa predstavnicima Kvinte.

U severnom delu Kosovske Mitrovice održan je miran protest zbog jučerašnjeg hapšenja Miluna Milenkovića.

Njemu je određeno zadržavanje do 30 dana i prebačen je u zatvor u Podujevu.

Specijalno tužilaštvo u Prištini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tereti ga za krivična dela koja je navodno počinio pre nekoliko meseci ispred kancelarije izborne komisije u Kosovskoj Mitrovici i pre dve nedelje na protestu u Zvečanu.

Milenkovićev advokat najavljuje žalbu, a organizatori protesta iz kik-boks kluba nove mirne proteste.

Pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili su juče na teritoriji centralne Srbije trojicu do zuba naoružanih kosovskih specijalaca. Sva trojica bila su naoružana automatskim oružjem i u punoj ratnoj opremi sa dži-pi-es uređajima, mapama i drugom opremom.

Nakon hapšenja, vlada u Prištini odlučila je da zabrani ulazak vozila sa srpskim registarskim oznakama na KiM.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da se nalazimo na raskrsnici hoćemo li i dalje imati mir ili ne. Ističe da je to zahvaljujući premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju koji želi da izazove rat i sukobe po svaku cenu.

Plašim se da smo prešli Rubikon i da će biti veoma težak povratak u realnost za koji će Srbija dati uvek sve od sebe da se dogodi, poručuje Vučić.

Predsednik se danas sastaje sa predstavnicima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom delegacije Evropske unije, u Palati Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.